Nyomtatás

larsfranke-165.jpgZwickauban született. Harmonika szakon folytatott tanulmányok után, 1997-ben kezdett zenés színházi rendezői stúdiumot Hamburgban. Első színpadi munkája a Figaro házassága című opera volt. Lars Franke 2001-ben készítette diplomarendezését, Georg Kreisler Ma este: Lola Blau című művét állította színre. Tanított a Schleswig Holstein-i Glinde gyerekszínész iskolában, itt a Borsországi utazás című gyerekmusicalt rendezte.

Lars Franke rendezőasszisztensként és ügyelőként dolgozott előbb a kieli Staatsoperben, majd a hannoveri Staatsoperben. Asszisztense volt többek között Kazuko Watanabénak, Calixto Bieitonak és Peter Konwitschnynek, de maga is színpadra állított egy művet az Opera X-sorozat keretén belül, a Cumberlandi Galéria szervezésében.

A zeitoper 09 ősbemutatóját, az Eines Schönes Tages című művet 2005-ben vitte színre, majd Stuttgartban a zeitoper II - Stationendrama című művet. A 2008/2009-es évadban a stuttgarti Staatsoper gyerekkórusával, a Junger Opera produkciójában rendezte a Szegény Heinrich című darabot.

Operafesztiváli rendezése:

2011. 06. 11.
» Liszt Ferenc: Via Crucis (A Keresztút)

címkék: fesztiválok listája: 2011 Verdi
közreműködők: rendező
kategóriák: előadók, alkotók