Június 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101113
24252627282930

Bartók Plusz 2019 – letölthető műsorfüzetek

musorfizet borito 300

b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadasok_kat_opera_lulu_vj07_resize.jpgOpera három felvonásban, két részben, német nyelven - a Moszkvai Helikon Opera Színház vendégjátéka

Libretto: Alban Berg
Fordítás: Jánszky Lengyel Jenő

Díszlet- és jelmeztervező: Igor Nezhny és Tatjana Tulubieva

Vezényel: Konstantin Chudovsky

Rendező: Dmitrij Bertman

 

Szereposztás:

Lulu – Tatiana Kuindzhi

Alwa – Vasily Efimov

Geschwitz grófnő – Larisa Kostyuk

Dr. Schön – Mikhail Davydov

Festő – Mikhail Seryshev

Állatszelidítő – Dmitry Yankovskij

Schigolch – Dmitry Ovchinnikov

Gimnazista – Ilya Ilin

Herceg – Andrey Palamarchuk

Hasfelmetsző Jack – Maksim Losev

A Festő, miközben Lulu portréján dolgozik, udvarol az asszonynak. Tetten éri őket az öreg Goll, Lulu férje, aki abban a pillanatban szívszélhűdést kap és meghal.

A megözvegyült Lulu a Festő felesége lesz, de nem szakítja meg viszonyát dr. Schön lapszerkesztővel, aki annak idején a szegény virágáruslányt táncosnőnek neveltette.

A Festő, miután értesül e kapcsolatról, öngyilkos lesz.

Schön meg akar nősülni, s hogy megszabaduljon Lulutól, ismét táncosnőként lépteti fel. Az asszony azonban botrányt csinál, meghiúsítja Schön házasságát, és végül ő megy feleségül hozzá.

Noha szereti férjét, Lulu nem tud lemondani régi életmódjáról. Lakásukban nyüzsögnek a gyanús alakok. Amikor Schön ezt szóvá teszi, a vita hevében az asszony lelövi. Lulu börtönbe kerül, ahonnan barátai szöktetik meg: a leszbikus hajlamú Geschwitz grófnő és Alwa, dr. Schön fia. Mindketten szerelmesek belé.

Lulu és Alwa fényűző módon élnek Párizsban, de az asszonyt, akit a német hatóságok köröznek, többen is zsarolják. Egy tőzsdekrach azonban hamarosan tönkreteszi őket, és csak az utolsó pillanatban tudnak megszökni a letartóztatás elől.

Lulu végül teljesen elzüllik. Londonban prostituáltként tengődik, és egy kéjgyilkos végez vele.

2009. június 12., péntek 19 óra, Nagyszínház, Miskolc

címkék: fesztiválok listája: 2009 Bécs
műfaj: opera
kategóriák: fesztiváli főprogramok

A Miskolci Egyetem Nőikarának hangversenye

június
kedd
18
18:00 h
A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Bartók Plusz Operafesztivál közös rendezvénye Kortárs zeneszerzők –... | tovább az esemény részleteihez »

Bő szekund – Bősze Ádám zenei stand-up

június
kedd
18
20:00 h
A #szeretnekahallgatók című stand-up sikere után útjára indul a második, Bő szekund címmel. A tartalom teljesen új, a formátum viszont... | tovább az esemény részleteihez »

Kékszakállú + Alekszandr Szkrjabin: Prometheus: A tűz költeménye | Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

június
szerda
19
21:00 h
Alekszandr Szkrjabin: Prometheus: A tűz költeménye Hangverseny fényjátékkal Világítástervező: Bányai Tamás Látványtervező: Zeke... | tovább az esemény részleteihez »

Albin Fries: Nora

június
csütörtök
20
19:00 h
Opera három felvonásban,német nyelven, magyar felirattal |A Bartók Plusz Operafesztivál 2018-as operaíró versenyének nyertes műve Albin... | tovább az esemény részleteihez »

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook