Szeptember 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
      

eotvo peter marco borggreveA legnagyobb élő magyar operaszerző, Eötvös Péter műveiért Európa nagy operaházai versengenek. A Bartók Plusz Operafesztivál számára elismerés, hogy a szerző Az Aranysárkány című operájának magyarországi bemutatójának helyszíne lehet a fesztiválunk.

A nemzetközi szereposztásban színre kerülő előadás közreműködője az Izrael legjobb kortárs zenei együttesének tartott Israel Comtemporary Players.

Az Aranysárkány, kortárs darabhoz illően, aktuális problémát feszeget. Egy kínai kisfiú tragikus történetét meséli el, aki egy német városba érkezve a nővérét keresi. Mivel nem talál más ismerőst, egy ázsiai kifőzdében köt ki. Megfájdul a foga, de nincs egészségbiztosítása, ezért a négy szakács próbál segíteni rajta. Harapófogóval kihúzzák a fogát, de „műtét” nem sikerül, a fiú elvérzik és meghal. Tetemét szőnyegbe csavarják és a közeli patakba dobják: a fiú így szürreális úton, hosszas hányódás után holtában hazajut Kínába.

„Világraszóló, hogy Eötvös Péter operájával jelen van a Bartók Pluszon, tekintélyével is súlyt ad mindannak, amit ma a fesztivál jelent” – fogalmazott egy nemrégiben készült interjúban Kesselyák Gergely, az operafesztivál igazgatója. – „Az Aranysárkányban sok a vicces szituáció. Mint ha komédiát néznénk, amelynek tragikus a vége. Az igazán nagy színpadi mesterek sajátja, hogy szórakoztatva tanítanak. Eötvös Péter is megtalálja a módját, hogy segítse az opera befogadását. Aki megnézi Miskolcon ezt az előadást, az operajátszás élmezőnyéről szerezhet benyomást.”

A bemutató 2019. június 16-ánjúnius 16-án lesz a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában.

Jegyvásárlás »

Bő szekund 2.0 – Bősze Ádám zenei stand-up

szeptember
hétfő
30
19:00 h
Bősze Ádám rádiós/televíziós műsorveztő zenei stand-up estje teltházas volt nyáron a Bartók Plusz 2019 programjában. A produkcióra a... | tovább az esemény részleteihez »

Bartók titkos színháza – színpadi fantáziák Bartók Béla hangszeres műveire

október
kedd
1
19:00 h
A Színház és Filmművészeti Egyetem végzős rendező-koreográfus hallgatói Horváth Csaba és Selmeczi György irányításával Bartók... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook